Waar is je helm en doe je bril en handschoenen aan, we vliegen richting maan.

Het was me al veel eerder aangeraden op deze manier wat cultuur op te doen maar omdat deze man als eerste Topkok mijn vlierbloesem kriek straf sap azijn aankocht als dessert was ik gelukkig verplicht zo’n zinnen-ervaring op touw te zetten als peter van een geslaagd student, nog ns proficiat Ruben, een rock ’n roll ervaring.

Een gastronomie beleving zou langer meegaan dan het gemiddelde restaurant bezoek omdat het er kop en schouders bovenuit steekt. De mensen, het team, het lijkt één kloppend hart afgesteld op diegene die hier op overigens zeer relaxte stoelen, gezet wordt – je wordt van A tot Z begeleidt in verschillende gangen, een verhaal, een verklaring  waarom drank is wat ze is,  wat er daar voor je ligt …

Kleur, miniatuur bestek waarmee je glittergroentjes in stukjes tot je neemt EN de 20 keer kauw regel in acht neemt maar het mag gerust naar 30, dit wil je blijven voelen, zo lang mogelijk bij je houden. Dit kan niet anders dan de bedoeling zijn. De bloemetjes, het wonder van n ijsdampende schotel met gerookte isomo balletjes zo lekker als…  tja hoe zouden we dat nu moeten omschrijven.  Het is een ervaring van de eerste keer, nog nooit meegemaakt dat de inhoud van n bord je meeneemt naar ongekende hoogtes in en rond je hersenpan.  Kleine schilderijtjes – eigenlijk te mooi om kapot te doen, telkenmale n ander spectrum van zicht en perspectief – dè en een wereld op je bord waar je zijn wil – vrede op aarde voor alle mensen… Noord-Afrika, oosters, kruiden van hier, veel vis en 1x wit vlees, vegetarisch : immunitea

Hei dat glaasje wiebelt, ja meneer water kabbelt toch?! De zalfjes verschijnen in een vorm als tic tac en ander snoepgoed waarvan je niet verwacht dat smaak zo lang kan blijven hangen. Behalve voor azijn 😉 – dat wist ik al wel. http://www.dewildewei.be/  De wijn stuurt de afrekening de hoogte in  maar toch neem ik volgende keer het betere Wijn-Palet.

Het brood spelt met wat zaad is misschien bedoeld voor de hele avond maar onwetend als we zijn smikkelen we het aardig tijdens de eerste ronde door. De tijd die stil staat, het zen van eten, het vele kauwen, de wijn die erbij hoort ‘al is helder water nooit ver weg – , tuurlijk dat deze food gekeurd wordt maar slechts heerst er umaminiteit : dit is fantastisch en wij zullen niet met honger naar buiten gaan maar in totale harmonie vertrekken, dit feest zinderend na laten bezinken in iedere vezel van ons lijf.

Ik hou van koken en ook van eenvoudig, liefst in 1 enkele pan waarin je met wat voorbereiding ook leuk combineren kan. Maar dit slaat alles en ik krijg al stress dromendenkend op dit niveau te moeten presteren. Laat mij maar genieten … het combineren van fruit puur en onversneden is mijn handelsmerk en er is geen enkele industrie die dit evenaren kan maar hier heerst topsport. De bal knalt van links naar rechts en van voor naar achter in absolute controle en gezwinde doorsteekpasjes, ook eens met een hakje maar zeker nooit blindelings en zeker zonder schwalbe of lichtzinnigheid, dat staat hier niet op de kaart.

Akkoord, Cultuur voor Iedereen

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.