Zonder suiker:
-Balsem  5cl – Balsamico  appel druif  –  natuurlijke suiker   
€5 nu in promo: 3 voor €10


Met toegevoegde suikers ( bio-candij-suiker 300g/L):
-framboos/braam en kroezel  20 cl  –     
Straf Sap   € 6
-Kriek en Vlierbloesem  20cl
Straf Sap €6

Ik maak dit met appel en druif maar je kan het in principe met ieder fruit doen.

Traditioneel verwarmt men de geperste druiven boven een zacht vuur. 30% tot 70% van het vocht laat men hierbij verdampen. Het afgekoelde vocht wordt aangevuld met balsamicoazijn uit het oudste vat. Vervolgens begint het in houten vaten te fermenteren. De suikers worden hierbij omgezet in alcohol en vervolgens in azijnzuur. Er worden geen kruiden of andere smaakstoffen toegevoegd aan de balsamicoazijn.  (bron – wikipedia)

In principe kan je ‘Straf Sap’ vergelijken met de goedkopere balsamico’s waarin niet alleen azijn maar ook suiker of een andere zoetstof aan toegevoegd wordt. In Engeland heet wat ik maak ‘Shrub’ maar hier zijn azijnsiropen niet zo bekend.

Ik heb twee smaken:

Framboos / Braam  met Kroezel  – bio kandijsuiker
Vlierbloesemsiroop met zure Krieken – bio kandijsuiker, in de toekomst diksap van kersen

Twee Excellente smaken die uw papillen doen trillen in een ongewone doch twistige cok- of moktail maar ook in een zomersalade die met een kleine toevoeging volop fruitig smaken zal.  Deze saus kan u echter ook prima op de Banana Split smullen.

In de allereerste winkel waar ik ooit was om flesjes te kopen kwam ik dit product tegen in een prachtige promotiestand van de heer Bauer met misschien wel duizend producten en dit prachtige goed stond er tussen. Een vriendin met winkel neemt me mee naar een winkel in onvoorstelbaar Venlo en ik doe daar een verrukkend gruwelijke ontdekking : een flesje met het product dat ik nog niemand had weten maken. Later brengt een andere kennis een artikel mee uit Engeland over het populairste drankje aldaar in 2017 of daarrond : “Shrub” !   In Antwerpen verkocht een collega het ook Braam – Lavendel, heerlijk. Ik vind het een Straf Sap omdat het zeer smaakvol, voldoende zoet en toch heel gezond is. je kan er vele kanten mee op. Dat is veelzijdig/ fantastisch.

1 Reactie

  1. ik vind het “straf sap” zeer lekker als drankje, bv. gemixt met tonic maar ook als dressing voor de zomerse toets in mijn slaatje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.