Appelsap – €3/liter  €1 voor de doos

Het bij elkaar brengen van zoveel mogelijk appels om te persen is een welbekende manier om veel sap te hebben en dat is heel goed te begrijpen want zelfgeperst hoogstamappelsap is zo waardevol. Echter de smaak van duizenden soorten appels met ieder hun apart smaakje wordt op deze manier overgeslagen.

Vermits de ‘wilde wei’ een smaakmaker wil zijn probeer ik goed bij elkaar passende soorten te matchen en anderen puur aan te bieden of te gebruiken.

Ik heb een voorliefde voor de Ceuleman die ik van jongs af aan heel veel kreeg en de fameuze Sterappel, een prijsridder met echte ‘Fans’. Court Pendu is een soort die niet in mijn assortiment mag ontbreken, het is een fantastisch appel die net als de anderen zeer geschikt is om te laten vercideren. Wat is me dat lekker !!

Boskoop, Belle Fleur en andere stammen gebruik ik ook want ik kom niet meer toe met appels uit de wilde wei alleen. Dus ik ben eigenlijk constant op zoek naar oude bomen die ik met plezier een snoeibeurtje geef om daarna lang verder te kunnen. 

Sterappelsap
Ceuleman Reinette
Ceuleman reinette braam framboos      €14/ 3liter
Ceuleman

Appel-braam-framboos sap (het sap is zoet door het toevoegen van rijpe bramen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.